НОВА ГЕНЕРАЦИЈА ПРОСЛАВИЛА МАТУРСКО ВЕЧЕ

Још једна генерација ученика завршила је своје путовање кроз основно образовање у нашој школи. Ученици који су своје школовање започели 2015. године су у сриједу, 5. јуна 2024. године прославили матурско вече.

Окупљање матураната започело је у 17.30 часова испред зграде Општине Станари. Свечаним дефилеом који су предводили одјељењске старјешине и директор школе упутили су се у салу Центра за културу гдје је уприличена свечаност поводом завршетка основне школе.

Наше матуранте, њих 48, на почетку свечаности поздравио је директор школе. Топлим ријечима честитао је свима завршетак основног образовања, захвалио се одјељењским старјешинама, Жељени Ковачевић, Далиборки Бабић и Далибору Јелићу јер су успјешно испратили јш једну генерацију ученика.

Потом се испред одјељењских старјешина свим присутнима обратила разредница IX1, наставница Жељена Ковачевић. Она се захвалила родитељима на успјешној сарадњи и свим матурантима пожељела срећу у наставку школовања.

Ове године смо уручили три посебне дипломе за успјех у одређеном наставном предмету. Добитници ових диплома су Сара Мишурић за постигнут успјех из руског језика и српског језика и Невена Лазић за успјех из физичког и здравственог васпитања. Посебне дипломе овим ученицама је уручила њихова разредница.

На крају саме свечаности директор школе је прогласио ученика генерације. Сара Мишурић је свих година свог основног школовања била одлична и примјерна ученица. Многобројна такмичења и загарантовали су Сари да баш она понесе ласкаву титулу ученика генерације. Честитамо јој и желимо да и у будућности настави низати успјехе у учењу.

По завршетку церемонијалног дијела, ученици су се запутили према школској сали гдје су уз плес и пјесму и у добром расположењу прославили завршетак основне школе.

Ученицима најдража активност у току прославе матуре је засигурно избор и проглашавање краља и краљице матурске вечери. Након гласања и пребројавања гласова, ученик IX3 Деан Новарлић и ученица IX2 Анђела Мишурић проглашени су краљем и краљицом матуре. Ленте краља и краљице ће им остати успомена на ову веселу вече за цијели живот.

Нашим матурантима желимо много среће у средњој школи, да им будућност донесе много нових познанстава, али да се увијек и са радошћу сјете другара из основне школе и својих наставника.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *