ДВА ДРУГА МЈЕСТА ЗА НАШЕ УЧЕНИЦЕ НА ЛИТЕРАРНОМ КОНКУРСУ „РУСИЈА У МОМ ОКУ“

У четвртак, 6. јуна 2024. године у просторијама Банског двора одржана је свечана академија поводом обиљежавања Дана руског језика и 225. годишњице рођења великана руске књижевности, Александра С. Пушкина. Академију су подржали Културни центар „Русский мир“ и Руски дом из Београда. На самом почетку програма, присутнима су се обратили декан Филолошког факултета проф. др Биљана Бабић и његова екселенција, амбасадор Руске Федерације у Босни и Херцеговини, господин Игор Калабухов.

Центар за руске студије Филолошког факултета Универзитета у Бањој Луци у марту ове године расписао је пети литерарни конкурс под називом „Русија у мом оку“. Учесници су могли да изаберу једну од двије понуђене теме: У ризници руског језика и У Русију се може само вјеровати. Комисија је имала веома тежак задатак јер је ове године стигао, до сада, највећи број радова. У изузетно јакој конкуренцији основаца, наше двије ученице седмог разреда, Теодора Стокић и Милица Божић, освојиле су друго мјесто. Тим поводом, побједницима конкурса уручене су пригодне награде, а специјална награда за активан допринос Литерарном конкурсу уручена је нашој наставници руског језика, Слађани Маринковић.

Богат културни програм, окупио је велики број љубитеља руског језика и културе, који су уживали слушајући гудачки квартет „Дисонанца“, рецитације студената руског и српског језика и књижевности, те специјалног госта академије – пијанисткињу, Јулију Казанцеву.

Честитамо нашим ученицама и наставници на оствареним резилтатима, у нади да ће се руски језик, култура и традиција и даље његовати у нашој школи. Поносни смо на њихове успјехе и желимо им много среће у даљем раду!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *