СВЕЧАНО ОТВОРОРЕН ДОГРАЂЕНИ И АДАПТИРАНИ ПРОСТОР ВРТИЋА „МАТКО“

            Данас, 25. септембра 2024. године свечано је отворен дограђени и адаптирани простор Организационе јединице предшколског васпитања и образовања „Матко“ Станари.   Компанија „Електране Станари“, која је већински финансирала овај пројекат још једном је показала изузетан ниво друштвене одговорности и љубави према дјеци пружајући подршку иницијативи школе за проширење капацитета.

Изузетно смо поносни због чињенице да су капацитети нашег вртића већ одавно потпуно попуњени. То је засигурно показатељ да је услуга предшколског васпитања и образовања у Станарима, у нашој установи на завидном нивоу. Ипак, пошто се указала потреба за повећањем капацитета за реализацију предшколског васпитања и образовања у вртићу „Матко“, обратили смо се за помоћ великим пријатељима наше школе – компанији која сада носи назив „Електране Станари“. На наше велико задовољство они су и овога пута имали слуха за најмлађе становнике наше општине и одлучили да финансирају доградњу и адаптацију постојећег простора школе и вртића.

Након извршених радова, набавке намјештаја, потребних дидактичких и техничких средстава и прегледа испуњености услова за обављање програма предшколског васпитања и образовања од стране Министарства просвјете и културе Републике Српске, у ОЈ „Матко“ сада има мјеста за 68 полазника, и то смјештених у двије мјешовите вртићке групе и у једну мјешовиту јасличку групу дјеце. Свако дијете које су родитељи пријавили на Јавни позив за упис у ОЈ „Матко“ је примљено што представља посебну важност у погледу обухвата дјеце програмом предшколског васпитања и образовања на подручју општине Станари.

Радови на доградњи и адаптацији простора коштали су око 90 000 КМ, а већину износа донирала је компаније „Електране Станари“ на чему смо им изузетно захвални. Приликом извођења радова дограђена је радна соба површине око 50 m2, адаптиран је комуникациони простор и простор за гардеробу, урађена је изолација и фасада цјелокупног објекта, водоводна и канализациона инсталација, систем централног гријања и климатизација, електроинсталације, противпожарни систем, расвјета итд.

Свечаном пријему присуствовали су и начелник општине Станари Радојица Ћелић и предсједник Скупштине општине Станари  Денис Стевановић. Користимо прилику да им се захвалимо јер су својим присуством увеличали нашу свечаност и тиме показали да дају подршку школи у реализацији пројеката који служе на добробит полазника вртића „Матко“, њихових родитеља и ученика наше установе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *